Gå til hovedindhold

4.-6. klasse

Mellemtrinnet (4.-6. klasse) er det udviklende bindeled mellem indskolingen og udskolingen. På mellemtrinnet skal eleverne lære en masse. Undervejs kobles der to nye fag på skemaet: Tysk (5. klasse) og madkundskab (6. klasse). Opgaverne bliver flere, og de bliver også sværere. Eleverne vil lære at bruge en masse nye ord og begreber, som giver dem en dybere og mere præcis forståelse i fagene. Eleverne vil opleve, at opgaverne går fra at være meget konkrete til at blive mere abstrakte. Det er lige sådan, det

 • Læs op

Indhold

  Læring 

  Undervisningen på mellemtrinnet bliver gradvist mere abstrakt: Der arbejdes med emner og helheder. Eleverne træder nu et skridt op ad læringsstigen. Det er vigtigt, at vi oplever og dokumenterer, at den enkelte elev udvikler sig fagligt og socialt i skolehverdagen. Vi følger op med årlige diagnostiske læse- og staveprøver og matematikprøver. 

  Trivsel 

  På mellemtrinnet har vi fokus på at udvikle elevernes evne til selvstændig konfliktløsning, og deres evne til at se sig selv i et forpligtende fællesskab, hvor kompromisser er en nødvendighed. Udfordringer og modstand er del af en frugtbar dannelsesproces, og hvert menneske har uendelig værdi. Der skal være plads til, at alle kan trives både med de faglige opgaver og i det sociale fællesskab i klassen. Og gerne også på tværs af klasserne på årgangene. At møde andre med respekt og at have respekt for forskellighed hører til vores kerneværdier. 

  Udvikling 

  Eleverne får løbende mere frihed under ansvar og kravene til deres indre styring og ansvarlighed øges. Mellemtrinnet balancerer mellem det trygge og det nære til en mere målrettet faglig og personlig progression for den unge. Det er vigtigt, at udviklingen sker gradvis og i et tempo, hvor den enkelte elev kan være med. 

  Eksempler på Mellemtrinnets skolekultur - de fællesskabende og traditionsrige oplevelser: 

  1. Klasse: Morgensang i den lokale Elsted Kirke, Etablering af venskabsklasser/læsemakkere, Teaterforestilling på Aarhus Teater, Besøg af Symfoniorkesteret og Koncerter i Musikhuset. 
  1. Klasse:Morgensang i den lokale Elsted Kirke, Etablering af venskabsklasser/læsemakkere, Undervisning i digitalisering i skolen og ”sociale medier.”
    
  2. Klasse: Etablering af venskabsklasser/læsemakkere, Blive en del af skolens Elevråd, Gennemføre cyklistprøven, mulighed for optagelse i Skolepatruljen og i Legepatruljen, Undervisning i Sundheds,- seksualundervisning og familiekundskab, Deltagelse i Atletikstævner på Ceres Arena (6.kl.), Undervisning i skolens Fab Lab og Hold i First Lego League. 

  På Mellemtrinet har vi et tæt samarbejde med Fritids Klubben, der bl.a. arrangerer årlige udflugter til Samsø og Berlin. Vi nyder ligeledes godt af vores samarbejde med den lokale Lystrup Idræts Forening, som gerne trækker tråde fra deres årsprogrammer ind i vores idrætsundervisning. 

  Sidst opdateret: 5. januar 2024